Ook apotheek Stroinkslanden zet 24/7 kluisjes in voor uitgifte medicijnen


Hengelo/Enschede, 24 maart 2016
Door de samenwerking tussen BENU Apotheek Stroinkslanden en de Buren kunnen vanaf nu herhaalmedicatie en aanverwante producten uit de kluisjes van de Buren worden afgehaald, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. De vestiging van de Buren in Winkelcentrum Stroinkslanden in Enschede wordt hier voor ingezet. De onbemande afhaalpunten van de Buren zijn een welkome aanvulling op de bestaande uitgiftemogelijkheden van apotheken en zorgen ervoor dat het wachten op herhaalmedicatie verleden tijd is.
 
Robert Fernandes, apotheker van BENU Apotheek Stroinkslanden: “Omdat de markt de laatste jaren enorm veranderd is waarbij we meer moeten doen met minder personeel en we regelmatig het verzoek kregen om ruimere openingstijden, waren wij op zoek naar een aanvulling op de traditionele balie. Met de dienstverlening van de Buren hebben wij dit alternatief gevonden en kan medicijnuitgifte op een betrouwbare, efficiënte en bovenal klantvriendelijke wijze plaatsvinden. Fernandes: “Deze nieuwe manier van medicijnuitgifte geeft onze klanten nog meer gemak en vermindert de piekdrukte in de apotheek. Maar afhalen op de traditionele wijze blijft natuurlijk altijd mogelijk”.

Deze week start BENU Apotheek Stroinkslanden met het uitleveren van herhaalmedicatie aan haar klanten via de kluisjes van de Buren. Eerder is ook Apotheek Twekkelerveld uit Enschede in zee gegaan met de Buren.

Open infrastructuur van afhaalpunten  
Als marktleider in afhaalpunten heeft de Buren de ambitie om haar huidige landelijke netwerk sterk uit te breiden. Directeur Robin Dragstra geeft uitleg: “Momenteel bouwen we samen met allerlei partners aan een netwerk van afhaalpunten, die door allerlei partijen, zowel in farmacie, retail, e-commerce als in de pakketlogistiek, kan worden benut. Naast b2b toepassingen ontvangen wij vanuit de b2c sector steeds meer signalen dat er een enorme behoefte bestaat aan onze multifunctionele afhaalpunten. De grote kracht van onze afhaalpunten, naast de 24/7 openingstijden en de onbemandheid, is dat wij ze openstellen voor de markt en hierdoor de infrastructuur multifunctioneel, efficiënt, duurzaam en financieel exploitabel ingezet kan worden.”

Over BENU Apotheek Stroinkslanden
BENU Apotheek Stroinkslanden is een zelfstandige apotheek en BENU franchisenemer. Zij levert farmaceutische zorg aan een groot aantal inwoners in de stad, maar met name aan veel bewoners van de wijk Stroinkslanden. Daarnaast zijn er samenwerkingsverbanden met meerdere zorginstellingen in de stad Enschede. Meer informatie is te vinden op onze website www.stroinkslandenapotheek.nl.

Over de Buren Afhaalcentrum B.V.
De Buren opereert volledig onafhankelijk en exploiteert onbemande afhaalpunten bestaande uit beveiligde en eventueel geconditioneerde kluisjes, op goed bereikbare plaatsen voor diverse toepassingen. De Buren heeft inmiddels meer dan 50 locaties die meestal 24 uur per dag, 7 dagen in de week geopend zijn en dit aantal zal de komende periode flink toenemen. Meer informatie is te vinden op www.deburen.nl.