Bolsward/Hengelo, 6 juni 2017,

Een samenwerking van Jumbo Kooistra en de Buren Afhaalcentrum BV heeft ertoe geleid dat er naast de Jumbo-supermarkt in Bolsward een afhaalpunt is geplaatst. Jumbo Kooistra, franchisenemer van 9 Jumbo-supermarkten in Friesland, wil met het onbemande afhaalpunt extra service bieden aan haar klanten. De kluizen zijn in eerste instantie bedoeld voor het afhalen van online aankopen. De Buren werkt hierin samen met meerdere pakketdiensten zoals DHL. Consumenten kunnen zo het afhalen van hun online bestelling combineren met het doen van boodschappen.

Het afhaalpunt van de Buren is te vinden bij het inzamelpunt naast Tsjoch & mear. Jumbo Kooistra beschikt hier ook al over een eigen bemand pick-up point waar klanten hun online bestelde boodschappen kunnen afhalen. Jumbo Kooistra en de Buren gaan de aankomende periode onderzoeken of deze boodschappen ook uit de kluisjes van de Buren kunnen worden opgehaald. Eigenaar Erik Kooistra van Jumbo Kooistra: “We zijn continu bezig om onze winkels te innoveren en onze dienstverlening uit te breiden. Een afhaalpunt is hier een voorbeeld van. Met het toevoegen van deze dienst kunnen de consumenten uit Bolsward en omstreken op één locatie terecht voor zowel de boodschappen van Jumbo Kooistra als de online aankopen”.

Afhaalpunten zijn populair
Als marktleider heeft de Buren de ambitie om haar huidige landelijke netwerk sterk uit te breiden. Directeur Robin Dragstra van de Buren geeft uitleg.
“Momenteel bouwen we samen met partners zoals Jumbo aan een netwerk van afhaalpunten die allerlei partijen, zowel in retail, e-commerce als in de pakketlogistiek kan worden benut, zodat de consument niet meer 4 of 5 verschillende locaties moet bezoeken voor het afhalen van de online aankopen.  In onze filosofie moeten afhaalpunten lokaal verankerd zijn en waarbij ook gebruik wordt gemaakt van een landelijk dekkend netwerk. Denk hierbij aan de lokale apotheek die herhaalmedicatie gaat uitleveren via onze kluisjes”.

Over Jumbo Kooistra
Jumbo Kooistra telt momenteel 9 winkel in Friesland, waaronder 5 winkels met een Pick Up Point. In alle winkels en online wordt de unieke Jumbo formule gevoerd (beste service + grootste assortiment x laagste prijs) en kunnen klanten vertrouwen op de 7 zekerheden.
Naast de Jumbo winkels is Kooistra supermarkten b.v. eigenaar van Tsjoch & mear te Bolsward, een bijzondere winkel met onder andere heerlijke dranken, versgebrande koffie, ambachtelijke chocolade en schepijs.
 
Over de Buren Afhaalcentrum B.V.
De  Buren opereert volledig onafhankelijk en exploiteert onbemande afhaalpunten bestaande uit beveiligde en geconditioneerde kluisjes, op goed bereikbare plaatsen voor diverse toepassingen.

De Buren heeft inmiddels meer dan 50 locaties die meestal 24 uur per dag, 7 dagen in de week geopend zijn en dit aantal zal de komende periode flink toenemen. Het Belgische bpost heeft onlangs een belang in het bedrijf genomen. Meer informatie is te vinden op www.deburen.nl.


Voor meer informatie over Jumbo Kooistra kunt u contact opnemen met:
Erik Kooistra
Telefoonnummer: 0515-745241
Email: e.kooistra@kooistra-supermarkten.nl
Internet: www.jumbokooistra.nl

Voor meer informatie over de Buren kunt u contact opnemen met:
Robin Dragstra, CEO
Telefoonnummer 074-240 58 90
Email: r.dragstra@deburen.nl
Internet: www.deburen.nl