Persbericht: Participatie door bpost in de Buren

Hengelo/Brussel, 13 oktober 2016
Het Belgische bpost neemt een substantieel belang in de Buren Internationaal uit Hengelo. bpost omarmt het principe van een open en onafhankelijk netwerk en wil vooral gemak en keuzevrijheid bieden aan haar klanten. Door de samenwerking zal het aantal afhaalpunten van de Buren in Nederland zich nog sneller uitbreiden met als doel landelijke dekking met minimaal 1.000 onbemande afhaalpunten. Momenteel beschikt De Buren Afhaalcentrum over ruim 50 vestigingen in Nederland en 1 vestiging in Brussel.


Door de participatie zal een snelle start worden gemaakt in verdere internationale expansie, met als ambitie het uitrollen van 500 vestigingen in België. Door het open karakter van dit nieuwe netwerk kunnen ook andere pakketdiensten en retailers van de kluizen van de Buren gebruik maken. In Nederland werkt de Buren al geruime tijd samen met DHL en TNT Innight, waarbij ook DPD heeft aangegeven een samenwerking na te streven.

bpost kiest voor een samenwerking met de Buren omdat het Twentse bedrijf een flexibel platform kan aanbieden die openstaat voor alle soorten e-commerce spelers, operatoren en hun klanten. Dit unieke concept maakt gebruik van innovatieve IT infrastructuur en technologie en past helemaal in de toekomstvisie van bpost. Op deze manier versterkt de postale operator haar hybride netwerk van oplossingen voor pakjes.


Afhaalpunten zijn populair
Als marktleider in onbemande afhaalpunten heeft de Buren de ambitie om haar huidige netwerk sterk uit te breiden. Directeur Robin Dragstra geeft uitleg. “Momenteel bouwen we samen met allerlei partners aan een netwerk van onbemande afhaalpunten die door allerlei partijen, zowel in retail, e-commerce als in de pakketlogistiek kan worden benut. Naast b2c toepassingen ontvangen wij vanuit de b2b sector steeds meer signalen dat er een enorme behoefte aan onze multifunctionele afhaalpunten bestaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan apotheken, stomerijen en supermarkten. De grote kracht van onze afhaalpunten, naast de 24/7 openingstijden en de onbemandheid, is dat wij ze openstellen voor de markt en hierdoor de infrastructuur efficiënt en exploitabel ingezet kan worden.”


Dragstra is blij met de participatie van bpost. “In het afgelopen jaar zagen we al een sterke groei in het gebruik van de kluizen. Met bpost hebben we een krachtige partner gevonden die het principe van een gedeeld netwerk  respecteert, waardoor de consument in de toekomst voor al haar pakketten bij de Buren terecht kan.”


Financiële details over de transactie worden niet bekendgemaakt.


Over bpost
bpost is de leidende postoperator in België met een brede waaier van activiteiten op postale en aanverwante markten.
bpost staat vooral in voor de ophaling, de sortering, het transport en de bestelling van brieven en pakjes. Elke dag bezorgen postbodes 9,1 miljoen brieven en 126.000 pakjes aan 4,7 miljoen gezinnen in België.
Met een netwerk van 669 postkantoren en 675 postpunten, 145 pakjesautomaten en zijn webshop biedt bpost een uitgebreide waaier van contactpunten aan.


Over de Buren
De Buren exploiteert een open netwerk van onbemande afhaalpunten bestaande uit beveiligde en eventueel geconditioneerde kluisjes, op goed bereikbare plaatsen voor diverse toepassingen. De Buren heeft inmiddels meer dan 50 locaties die in de meeste gevallen 24 uur per dag, 7 dagen in de week geopend zijn. Meer informatie is te vinden op www.deburen.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

de Buren Afhaalcentrum BV
Robin Dragstra – CEO
074-2405890
r.dragstra@deburen.nl
www.deburen.nl