Ook Hengelose Apotheken zetten 24/7 kluisjes van de Buren in voor uitgifte medicijnen


Hengelo, 26 mei 2016

Apotheek Hasseler Es en Apotheek Slangenbeek zijn de eerste apotheken in Hengelo die de kluisjes van de Buren inzetten voor het afhalen van herhaalmedicatie en aanverwante producten. In Winkelcentrum Hasselo staan sinds kort ruim 200 kluizen van de Buren, inclusief enkele koelkluizen. Beide apotheken, die onderdeel uitmaken van de Maatschap Apotheken Hengelo Noord, gaan vanaf nu medicatie 24/7 uitleveren aan klanten. Voor de integratie is gebruik gemaakt van Loxis track & trace software.


Bart Vos, apotheker van Apotheek Hasseler Es: “Omdat de markt de laatste jaren enorm veranderd is, we veel meer werk met minder mensen moeten verrichten en wachttijden toenemen, waren wij op zoek naar een alternatief voor de traditionele balie. Met de dienstverlening van de Buren hebben wij dit alternatief gevonden. Deze nieuwe manier van medicijnuitgifte geeft onze klanten nog meer gemak en verkort de wachttijden aan de balie. Daarnaast kunnen hier ook de pakketjes van de DHL worden afgehaald en kunnen de winkeliers van het winkelcentrum er gebruik van maken”.


De apotheken zijn inmiddels gestart met het uitleveren van herhaalmedicatie (o.a. de pil) aan haar klanten, die er voor kiezen om gebruik te maken van de kluizen. Ook gaan zij op termijn aanverwante (nood)producten, denk aan zelfzorgprodukten, babypoeder en anticonceptie middelen, via de kluizen uitleveren. Dit is met name buiten openingstijden interessant.


Open infrastructuur van afhaalpunten
Als marktleider in afhaalpunten heeft de Buren de ambitie om haar huidige landelijke netwerk sterk uit te breiden. Directeur Robin Dragstra geeft uitleg: “Momenteel bouwen we samen met allerlei partners aan een netwerk van afhaalpunten, die door allerlei partijen, zowel in retail, e-commerce als in de pakketlogistiek, kan worden benut. Naast b2b toepassingen ontvangen wij vanuit de b2c sector steeds meer signalen dat er een enorme behoefte bestaat aan onze multifunctionele afhaalpunten, de apotheken zijn hier een mooi voorbeeld van. De grote kracht van onze afhaalpunten, naast de 24/7 openingstijden, is dat wij ze openstellen voor de markt en hierdoor de infrastructuur multifunctioneel, efficiënt, duurzaam en financieel exploitabel ingezet kan worden.”


Over Apotheken Hengelo Noord
De maatschap Apotheken Hengelo Noord verzorgt de farmaceutische zorg voor Hengelo ten noorden van de A1. Zij doen dit in nauwe samenwerking met partners in de eerste lijn, zoals de huisartsen en de thuiszorg. Het is een moderne organisatie waarbij de zorgklant centraal staat. Nieuwe technologieën worden ingezet om de zorg zo goed mogelijk te leveren. Het menselijk contact wordt daarbij echter niet uit het oog verloren. Maar als het makkelijk kan, dan maken we daar zeker gebruik van in het belang van de zorgklant. Een nieuwe ontwikkeling als die van het afhalen van herhaalmedicatie via de kluisjes van de Buren past daar zeker in.


Over de Buren Afhaalcentrum B.V.
De Buren opereert volledig onafhankelijk en exploiteert onbemande afhaalpunten bestaande uit beveiligde en eventueel geconditioneerde kluisjes, op goed bereikbare plaatsen voor diverse toepassingen. De Buren heeft inmiddels meer dan 50 locaties die meestal 24 uur per dag, 7 dagen in de week geopend zijn en dit aantal zal de komende periode flink toenemen. Meer informatie is te vinden op www.deburen.nl.


Apotheek Hasseler Es/Apotheek Slangenbeek (Maatschap Apotheken Hengelo Noord)
Bart Vos - Apotheker
Telefoon: 074-2780034
E-mail: info@apothekenhengelonoord.nl

de Buren Afhaalcentrum B.V.
Robin Dragstra - Algemeen directeur
Telefoon: 074-2405890
E-mail: r.dragstra@deburen.nl